Quartz Matrix DigiTrafic
Intrebari & Raspunsuri

1.   Ce este un sistem de contorizare a fluxului de persoane?
Un sistem de contorizare a fluxului de persoane este un instrument care inregistreaza automat numarul persoanelor care intra sau ies dintr-o locatie printr-un anumit punct de masurare. Sistemul este dezvoltat pentru analiza performantei afacerii si pentru un management eficient in procesul decizional prin integrarea datelor furnizate de sistemul de contorizare in circuitul decizional.
2.   Cum se realizeaza contorizarea fluxului de persoane?
Detectia se face cu o bariera optica modulata dotata cu senzori in infrarosu. In momentul cand o persoana intrerupe bariera infrarosu aparatul contorizeaza. Pentru caile de acces unde traficul se realizeaza in ambele sensuri (intrari/iesiri) aparatul are optiunea sa contorizeze 1 persoana la 2 treceri (se refera la treceri prin doua randuri de bariere infrarosii determinand astfel sensul in care se realizeaza traficul IN sau OUT).
 
O alta modalitate de contorizare foloseste un senzor video pentru numarare. Acest senzor inteligent inglobeaza tehnologie capabila sa detecteze pe langa numarul persoanelor si sensul de deplasare (spre interiorul sau spre exteriorul locatiei) sau zonele de aglomerare din aria monitorizata.
3.   Ce este DigiTrafic®?
DigiTrafic este un sistem complet, care integreaza echipamente si software, capabil sa contorizeze cu o acuratete de peste 96% numarul persoanelor aflate într-un anumit moment într-un spatiu supus monitorizarii.
 
4.   Cum poate fi folosit DigiTrafic® ca instrument de management?
 • Calculati indicatorul cheie de performanta rata de conversie (vizitatori vs. cumparatori)
 • Optimizati numarul de consilieri de vanzari pe baza numarului de vizitatori pentru anumite intervale orare/ zile / sezoane.
 • Analizati eficienta campaniilor de promovare. Comparati rapoarte ale fluxurilor de persoane cu informatiile din vanzari. Identificati campanile care aduc vizitatori mai multi si care sporesc vanzarile.
 • Comparati traficul de vizitatori cu valoarea vanzarilor si cu numarul celor care fac efectiv o achizitie, toate aceste date ponderate temporal.
 • Promovati produsele la timpul potrivit! Maximizati vanzarile prin identificarea zilelor si a intervalelor orare cu trafic intens.
 • Ca instrument de monitorizare a activitatii angajatilor in privinta orei de deschidere si inchidere a magazinului ( prima si ultima persoana contorizata).
 • Ca instrument de alarmare prin email sau SMS in situatia in care se ating varfuri maxime sau minime de client.
5.   Ce informatii sunt furnizate prin rapoartele DigiTrafic®?
 • Furnizeaza statistici anuale, lunare, zilnice si pe intervale orare privind traficul de clienti pentru una sau mai multe locatii/intrari.
 • Permite contorizarea pe o singura usa intrare/iesire sau pe usi separate de intrare si de iesire.
 • Permite filtrari dupa criterii geografice (zone, regiuni) si/sau temporal (orar, zilnic, saptamanal, lunar si anual).
 • Sistemul afiseaza tabelar si grafic toate statisticile legate de datele inregistrate in Excel, Pdf si pot fi exportate ca imagini, putand fi folosite in raportarile curente. Datele de trafic pot fi completate cu date privind starea vremii, informatii utile pentru clientii a caror activitate este influentata de conditiile atmosferice.
6.   Doresc alte tipuri de rapoarte si alt mod de vizualizare a graficelor in aplicatia DigiTrafic. Este acest lucru posibil ?
Da, aplicatia este in intregime dezvoltata de Quartz Matrix si orice modificare dorita de utilizator se poate realiza. Daca cerinta se documenteaza precis, uzual, timpul de realizarea a modificarilor in modulul de vizualizare si/sau in cel de raportare este de 2 saptamani. Practic orice cerinta poate fi implementata daca aceasta este definita exact.
7.   Care sunt diferentele intre divesele modele de senzori pentru contorizarea traficului de persoane?
 • Exista o multitudine de senzori utilizati in detectarea persoanelor ce intra sau ies dintr-un perimetru dat. Cei mai utilizati sunt cei de tip infrarosu. Cei mai precisi sunt cei cu bariera modulata IR la care detectia se face prin intreruperea unei raze IR. Precizia este intre 95-99%. Prin modularea razei IR se realizeaza o crestere semnificativa a imunitatii la iluminatul exterior cu imbunatatirea preciziei de inregistrare a traficului. Senzorii reflectivi IR, desi mai simplu de instalat, sunt foarte imprecisi (diversele materiale- in special cele sintetice si de culoare deschisa- reflecta lumina IR si detectia nu se realizeaza) erorile fiind de ordinul 15-40%.
 • Senzorii cu bariera IR au singurul dezavantaj de a lucra precis doar pana la deschideri de aproximativ 5 m. Un alt tip de senzori utilizat se bazeaza pe prelucrarea digitala a semnalului de la o camera video (de tip supraveghere). Senzorii video utilizati au precizii intre 96-98% si pot supraveghea deschideri de pana la 20 m.
 • Solutia DigiTrafic utilizeaza senzori de tip bariera IR modulata si/sau Video statisticile fiind consolidate intr-un sistem unic de rapoarte si grafice.
8.   In ce varianta este disponibila solutia DigiTrafic®?
Ca solutie tehnica DigiTrafic este disponibil in doua variante: Digitrafic IR cu bariera de senzori infrarosu si DigiTrafic SV cu senzor video. In functie de specificul locatiei supusa monitorizarii (dimensiunea deschiderii mai mica sau mai mare de 5 m) sunt folositi senzori infrarosu sau senzori video.
 
9.   Care este aria pe care se pot afla punctele de contorizare?
Aria de culegere poate fi oricat de mare. Se poate contoriza o singura locatie sau mai multe locatii aflate in zone geografice diferite, iar in cazul fiecarei locatii putem vorbi de un singur punct de monitorizare sau puncte multiple. Quartz Matrix a implementat o astfel de retea de cateva sute de puncte la nivelul Romaniei.
10.   Pot restrictiona accesul la anumite date pentru anumiti utilizatori?
Da, se poate da acces utilizatorilor numai la anumite sub-seturi de date pe baza de username si parola.
11.   Doresc integrarea informatiilor de trafic in aplicatii de tip ERP sau analitic. Este posibil acest lucru?
Da, aplicatia DigiTrafic exporta datele in formate standard (uzual Excel, csv, word, pdf) sau proprietar (format cerut de client). O alta modalitate de integrare este citirea directa a tabelelor bazei de date DigiTrafic. Este o baza de date Microsoft SQL Server iar formatul acestor tabele si modalitatea de conectare pot fi furnizate integratorilor interesati. Exista mai multe astfel de instalari in care datele DigiTrafic sunt preluate direct din baza de date de aplicatii de tip ERP (Enterprise Resources Planning) sau Business Analytics.
12.   Sistemul trebuie administrat de un operator?
Functionarea programului este complet automata si nu presupune interventia operatorului uman.
13.   DigiTrafic® permite configurarea anumitor functionalitati?
Da, DigiTrafic® permite configurarea anumitor functionalitati cum ar fi: generarea bazelor de date in sistem tabelar sau grafic, configurarea echipamentului (alegere port comunicatie serial, aducere la zero a valoriii curente a contoruluim, blocare/deblocare taste si afisaj, sincronizare timp, stergere memorie contor date, setare parole ), operare program (timp necontorizare, salvare memorie externa), configurare transmitere e-mail, setarea orelor de culegere statistici si de trimitere mesaj e-mail.
14.   Cum pot sa conving managementul ca este necesar sa investeasca intr-un sistem de management al fluxului de persoane?
 • Investitia intr-un sistem de management a fluxului de persoane nu este o optiune, ci practic conditioneaza eficienta si competitivitatea companiei. Evaluarea eficientei activitatilor de promovare este vitala pentru eficientizarea costurilor si adaptarea mesajelor la publicul tinta. Folosirea sistemului ajuta la reducerea costurilor prin gestionarea eficienta a personalului de vanzari in functie de traficul vizitatorilor pe zone si intervale orare. Referintele si istoricul implementarilor unei solutii de management flux persoane, asigura gradul de incredere in eficienta solutiei.
 • Informatiile de trafic oferite de DigiTrafic pot fi argumente in negociere in cazul inchiriierii spatiilor comerciale.
 • Managementul fluxului de persoane ofera informatiile necesare care va permit sa va concentrati si adaptati resursele intr-un mod eficient prin masuratori si analize a numarului vizitatorilor, timpului de asteptare si folosire a anumitor zone (rute) din locatiile monitorizate.
 • Zona de aplicabilitate a solutiei acopera: industria de retail (centre comerciale, lanturi de magazine, supermarket-uri, zone pietonale), transportul public (metrou, gari, aeroporturi), facilitati publice (muzee, stadioane, centre expozitionale, parcari, centre de informare) si alte activitati din segmentele respective.
15.   Imi doresc sa cunosc datele de trafic clienti in locatiile mele dar nu vreau sa ma incarc cu achizitia si operarea unui sistem de culegere date care este departe de obiectul meu de activitate. Ce solutii sunt ?
Solutia DigiTrafic are mai multe variante de implementare functie de infrastructura si obiectivele clientului. Una din variante - DigiTrafic Cloud Services - este livrata ca un serviciu, cu plata lunara, functie de numarul de puncte contorizate. Infrastructura hardware (bariera IR sau sistemul video, modemul GPRS) si cea software (server de culegere, baza de date, generatorul de rapoarte si grafice) sunt instalate si operate de Quartz Matrix, datele (grafice, rapoarte, fisere export) fiind disponibile de orice utilizator autorizat prin intermediul unui navigator standard de Internet, prin logare (cu nume si parola) pe un site web dedicat. Utilizatorul nu are grija nici unui sistem hardware sau software, costurile sunt exact scalate la numarul de puncte si durata de utilizare si prin contract se garanteaza nivelul de calitate (timpul maxim de interventie, durata maxima de interupere a serviciului, etc).
16.   Cel mai convenabil este sa utilizez serviciul DigiTrafic Cloud dar am temeri legate de confidentialitatea informatiilor. Cum pot fi sigur ca numai utilizatorii autorizati au acces la date si rapoarte ?
Datele sunt localizate intr-un data center de inalta performanta, cu infrastructura virtualizata VMWare (cea mai sigura si mai performanta din lume) si operat de compania Quartz Matrix, companie cu un sistem de management al securitatii informatice ISO 27001:2013 certificat de SRAC. Clientii au acces, autentificati cu nume si parola, doar in propria masina virtuala, izolarea datelor fiind completa. In cazul in care clientul solicita acest lucru masina virtuala poate fi mutata imediat pe infrastructura proprie a clientului sau la un tert furnizor de servicii de gazduire tip cloud agrat de client.
17.   Doresc sa ponderez informatiile de trafic clienti cu alte variabile ce ar afecta acest trafic (starea vremii, temperatura aerului, etc). Este posibil sa asociez aceste informatii datelor de trafic?
Da, standard acest lucru este posibil pentru informatiile meteo (starea vremii si temperatura atmosferica) dar daca exista si alte variabile ce se doresc a fi asociate traficului de persoane acest lucru este realizabil.
18.   Daca un punct de contorizare trafic nu mai este conectat la retea si nu mai inregistreaza date este posibila recuperarea informatiilor la revenirea conexiunii ?
Da, echipamentul reface datele daca durata intreruperii este de cateva ore (maxim o zi) si mentine local statistici din doua in doua ore pe durata ultimei saptamani. Practic se pot recupera datele din ultima saptamana. Optional echipamentele din teren pot fi dotate cu memorie pentru 12 luni.
19.   Cine foloseste deja acest sistem?
 • Sistemul este folosit deja de catre: Vodafone România, Romtelecom, Altex România, Media Galaxy, Iulius Mall, Intersport România, Puma Store, Guess, Oviesse, Sortem, Sover Optica, Romstal, Flanco, Mexxem, AB Plus Events, Salamandra, Militari Shopping Center Bucuresti; adidas România, Carrefour, Armonia Center Arad, Moldova Mall Iasi, Hala Centrala Iasi, Mures MALL Târgu-Mures, Magazin Central Cluj-Napoca, Jupiter City Pitesti, Centrofarm, Tommy Hilfiger, Plafar, Pocaviso, Emag.
 • Perfomantele si beneficiile produsului sunt intarite de numarul mare de puncte de contorizare instalate, peste 900 la începutul anului 2012.
20.   Cine este reprezentantul zonal al Quartz Matrix?
Quartz Matrix
Divizia COUNTEK
B-dul Carol I, Nr. 5, Iasi
Cod 700506
Tel. (+40)232-217.248, fax. (+40)232-217.262
office@countek.ro
www.countek.ro
Quartz Matrix - Divizia IT&C   Quartz Matrix - Divizia NextClass   Quartz Matrix - Divizia CounTek   Quartz Matrix - Divizia Senys   Quartz Matrix - Divizia NetDeTek
Copyright © Quartz Matrix | All rights reserved --- Declaratia privind confidentialitatea datelor